Koktajl ze szpinakiem i ananasem
Dziś zaproponuję pyszny i bogaty w witaminę C, żelazo, potas, magnez i kwas foliowy - koktajl ze szpinakiem i ananasem. Smak szpinaku jest zupełnie niewyczuwalny. Zdecydowanie dominuje tutaj smak pozostałych owoców - czyli ananasa, banana i jabłka. Z podanych składników otrzymujemy 2 szklanki koktajlu.
Składniki:
Dodatkowo:
- 2 duże garści świeżego szpinaku,
- 2 plastry świeżego ananasa,
- 1 banan,
- 1 jabłko,
- sok wyciśnięty z 1/3 cytryny,
- 1/2 szklanki jogurtu naturalnego,
- 1/2 szklanki wody kokosowej,
Dodatkowo:
- pestki z owocu granatu.
Szpinak posiekać na drobniejsze kawałki. Przełożyć do blendera. Następnie dodać pozostałe składniki i miksować, aż uzyskamy jednolitą konsystencję o zielonym kolorze bez widocznych liści szpinaku. Na wierzch dodać pestki owocu granatu.
Źródło: ilovebake.pl
  Drukuj przepis
0 komentarze