Mango lassi

by - października 28, 2020

Mango lassi jest bardzo popularne w Azji Południowej. Oryginalny przepis polega na połączeniu kawałków dojrzałych mango lub ich roztartego miąższu, maślanki i cukru. Mój przepis jest wersją zmodyfikowaną i bardziej popularną w Europie. Z podanych składników otrzymujemy 2 szklanki gęstego, pysznego koktajlu.

Składniki:

  • 1 duże dojrzałe mango,
  • 1 szklanka jogurtu naturalnego,
  • 1/2 szklanki mleka 3,2%,
  • 1 łyżka syropu klonowego,
  • szczypta zmielonego kardamonu.

Mango obrać ze skórki i usunąć pestkę. Miąższ owocu pociąć na mniejsze kawałki i przełożyć do blendera. Dodać jogurt, mleko, syrop klonowy i kardamon.
Zmiksować dokładnie na gładki mus. Podawać od razu po przygotowaniu.



  Drukuj przepis

Te przepisy mogą ci się spodobać

0 komentarze