Pasta z wędzonego łososia
Pyszna pasta do kanapek. Można ją serwować zarówno na co dzień jak i od święta. Pasta przygotowana jest z wędzonego łososia, ugotowanych na twardo, cebuli oraz delikatnego, kremowego serka Philadelphia. Świetnie smakuje z czerwoną cebulką i ogórkiem kiszonym. Polecam :)
Składniki:
- 1 średnia cebula,
- 200 g łososia wędzonego,
- 3 jajka,
- 200 g serka Philadelphia.
Jajka ugotować na twardo. Ostudzić i obrać. Cebulę obrać i pokroić w drobną kosteczkę lub poszatkować w malakserze.
Cebulę, łososia, jajka i serek przełożyć do melaksera i zmiksować na pastę. Jeżeli lubimy, to możemy zostawić drobne kawałki poszczególnych składników.
Opcjonalnie całość można jeszcze doprawić odrobiną soli i pieprzu.
Źródło: kuchnia-domowa.pl
Drukuj przepis
0 komentarze