Tortilla z papryką

by - sierpnia 08, 2012

Bardzo szybkie w przygotowaniu i pyszne danie obiadowe. Jest to placek smażony na patelni, który bazuje głównie na ziemniakach i papryce. Dzięki intensywnym kolorom wykorzystanych składników, na talerzu prezentuje się bardzo apetycznie. Na pewno przypadnie do gustu członkom rodziny.

Składniki:

  • 1 czerwona papryka
  • 1 zielona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 6 jajek
  • Fix Spaghetti carbonara Knorr
  • 1 duża cebula   
  • oliwa z oliwek
  • 750 g ziemniaków

Ziemniaki obrać i pokroić w cienkie plastry. Cebulę pokroić w krążki. Oczyszczone papryki pokroić na cienkie paski. Wrzucić wszystko na patelnię i dusić w niewielkiej ilości oliwy przez około 20-25 minut. A następnie zdjąć z ognia.
Jajka rozbić do miski i wymieszać z Fixem Sphagetti Carbonara Knorr. Tak przygotowaną masę przelać do smażonych warzyw.
Ciasto podzielić na 4 części. Wlać jedną porcję na rozgrzaną patelnię. Tortille smażyć na niewielkiej ilości tłuszczu z dwóch stron na rumiany kolor. Możesz podawać na zimno lub na ciepło.

Źródło: www.przepisy.pl


  Drukuj przepis

Te przepisy mogą ci się spodobać

2 komentarze