Kotlety w panierce z cornflakes
Kiedy znudzi nam się tradycyjna panierka w kotletach, polecam nową formę z wykorzystanie płatków kukurydzianych cornflakes. Kotlety stają się dzięki niej zaskakująco chrupiące na wierzchu, a delikatne i soczyste w środku. Polecam, to naprawdę miła odmiana :)
Składniki:
- filet z kurczaka
- płatki kukurydziane cornflakes
- 2 jajka
- mąka
- przyprawa Kucharek
- olej do smażenia
Mięso podzielić na mniejsze porcje i delikatnie rozbić. Posypać przyprawą Kucharek i odstawić minimum na 30 minut w chłodne miejsce. Po tym czasie obtoczyć w mące, następnie w rozstrzepanych jajkach a na koniec w lekko skruszonych płatkach kukurydzianych. Smażyć z obu stron na oleju do uzyskania złocistego koloru.
Drukuj przepis
Drukuj przepis
1 komentarze
jak z kfc:)
OdpowiedzUsuń