Makaron z kurczakiem i pieczarkami
Dzisiaj proponuję przepis na proste danie z makaronu i kurczaka. To idealny pomysł na szybki do przygotowania, sycący i smaczny obiad. Znane i lubiane połączenie makaronu, mięsa drobiowego i kremowego sosu śmietanowego zadowoli na pewno niejedno podniebienie.
Składniki:
- podwójny filet z piersi kurczaka,
- 150 g tartego żółtego sera,
- 400 g makaronu świderki,
- przyprawa Kucharek,
- 300 g pieczarek,
- 250 ml śmietany 12%,
- 1 cebula,
- olej do smażenia.
Makaron ugotować. Mięso z kurczaka pokroić w kostkę. Cebulę obrać i również pokroić w kostkę. Pieczarki umyć i pokroić w ćwiartki.
Na patelni rozgrzać około 2 łyżek oleju i zeszklić na nim cebulę. Następnie dodać mięso i pieczarki. Całość dokładnie podsmażyć i doprawić przyprawą Kucharek do smaku. Zalać wszystko śmietaną i połączyć z makaronem. Wymieszać.
Po nałożeniu na talerz potrawę posypać tartym żółtym serem. Smacznego.
  Drukuj przepis
3 komentarze
uwielbiam takie dania:)
OdpowiedzUsuńU mnie dziś też kurczak, ale w nieco innym wydaniu i z ryżem :)
OdpowiedzUsuńZapraszam do siebie :3
Zajrzę z przyjemnością :-)
OdpowiedzUsuń