Ryżowy przysmak z jabłkami, to smaczny i prosty w przygotowaniu deser, który możemy uzyskać dzięki połączeniu ugotowanego ryżu z budyniem. A kiedy dodamy jeszcze odrobinę musu jabłkowego i cynamonu - powstanie nam przepyszna delicja :) Możemy go serwować zarówno na śniadanie jak i na deser.
- 600 ml mleka,
- 1 torebeczka białego ryżu,
- 1 opakowanie budyniu waniliowego z cukrem,
- cynamon,
- mus jabłkowy (najlepiej z kawałkami jabłek).
Ugotować ryż. Wystudzić. Przyrządzić budyń wg instrukcji na opakowaniu, jedynie z tą różnicą, że dodajemy większą ilość mleka. Do jeszcze ciepłego budyniu wsypać ryż i dobrze wymieszać. Nałożyć do salaterek. Odstawić do przestygnięcia.
Tuż przed podaniem, każdą porcję posypać odrobiną cynamonu, na którą następnie położyć około łyżki musu jabłkowego. Ryżowa pychota gotowa. Smacznego :)
  Drukuj przepis
3 komentarze
pysznie się prezentuje!:)
OdpowiedzUsuńO, że też nigdy nie wpadłam na pomysł dodania budyniu do puddingu! Na pewno spróbuję :)
OdpowiedzUsuńW taki sposób puddingu ryżowego jeszcze nie robiłam :)
OdpowiedzUsuń