Kurczak w panierce z krakersów
Dzisiaj jest niedziela, więc chciałam przygotować dla rodziny coś wyjątkowego. Panierka z cornflakes już była, teraz czas na.... krakersy! :) Na portalu przepisy.pl znalazłam bardzo fajny przepis na kurczaka. Filety po upieczeniu są, soczyste, mięciutkie i smakują wyśmienicie. Podawać z sosem czosnkowym. Ja jeszcze dodatkowo zaserwowałam frytki. Pychotka :)
Składniki:
- 1 kg fileta z kurczaka,
- 50 dag pikantnych krakersów,
- 20 ml jogurtu naturalnego.
Dodatkowo:
- sos czosnkowy.
Filety pokroić w paski, przełożyć do miski i zalać jogurtem. Przykryć folią spożywczą i włożyć na 2 godziny do lodówki.
Krakersy drobno pokruszyć (ja użyłam paprykowych firmy TUC) i obtoczyć w nich każdy kawałek kurczaka. Ułożyć na dużej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec około 30 minut w temperaturze 200ºC.
  Drukuj przepis
1 komentarze
Kurczak w krakersowej panierce był pierwszym moim wpisem na blogu, mam do niego więc sentyment. Jest pycha.
OdpowiedzUsuń