Surówka z kapusty pekińskiej i pomidorów
Pyszna surówka z kapusty pekińskiej i pomidorów. Idealny dodatek do większości obiadów. Chrupiąca i zdrowa, świetnie pasuje np. do dań z mięsa, kotletów czy ryby w panierce. Oprócz kapusty pekińskiej zawiera por, pomidory, ogórki konserwowe i wyśmienity sos czosnkowy. Wypróbujcie ją jeszcze dzisiaj!
Składniki:
- 1/3 główki kapusty pekińskiej
- kawałek pora (biała część)
- 2 pomidory
- 2 ogórki konserwowe
- mały jogurt naturalny
- 2 łyżki majonezu
- 1 ząbek czosnku
- sól
Kapustę pekińską pokroić bardzo drobno. Pomidory umyć i pokroić, na grubą kostkę. Z pora odciąć tylko białą część i pokroić w cienkie półplasterki. Ogórki konserwowe pokroić w dosyć drobną kostkę.
Dodać jogurt, 2 łyżki majonezu i przeciśnięty czosnek. Wszystko dokładnie wymieszać. Surówkę posolić dopiero 5 minut przed podaniem, żeby warzywa nie podeszły wodą.
Źródło: przepisy. net
Dodać jogurt, 2 łyżki majonezu i przeciśnięty czosnek. Wszystko dokładnie wymieszać. Surówkę posolić dopiero 5 minut przed podaniem, żeby warzywa nie podeszły wodą.
Źródło: przepisy. net
  Drukuj przepis
3 komentarze
poprosze miseczke tej uroczej suroweczki ;)
OdpowiedzUsuńNa niedzielny obiadek , jak znalazł:) Idę zaraz ją przygotować.
OdpowiedzUsuńNa pewno zajrzę tu jeszcze nie raz, tak jak i do ciast:)
Pozdrawiam:)
Zapraszam serdecznie :-)
OdpowiedzUsuń