Krem z białej czekolady z musem truskawkowym
Delikatny krem z białej czekolady i serka mascarpone z dodatkiem musu ze świeżych truskawek - to deser z góry skazany na powodzenie :). Tak więc zachęcam wszystkich do wypróbowania.
- 200 g białej czekolady,
- 250 g serka mascarpone,
- 150 g jogurtu naturalnego,
- 500 g truskawek,
- cukier do smaku.
Białą czekoladę połamać na mniejsze kawałki, a następnie rozpuścić w kąpieli wodnej. Serek mascarpone wyjąć z opakowania i delikatnie rozmieszać w misce. Następnie dodać czekoladę i jogurt. Można w tym celu użyć miksera, ale trzeba robić to delikatnie i nie za długo, żeby masa się nam nie zważyła.
Truskawki umyć i zetrzeć na mus. Dosłodzić do smaku.
Przygotować pucharki i układać w nich warstwami, najpierw masę serową, a następnie mus.
Dodatkowo całość można udekorować odrobiną bitej śmietany kremówki.
  Drukuj przepis
4 komentarze
No, no faktycznie kusi! Wygląda rewelacyjnie!
OdpowiedzUsuńNiebo w gębie :)
OdpowiedzUsuńZnalazłam ten deser na jakimś innym blogu i zbieram się do jego zrobienia chyba już trochę za długo. :)
OdpowiedzUsuńZachęcam. Naprawdę warto :-)
OdpowiedzUsuń