Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki

by - czerwca 16, 2013

Dzisiaj surówka w sosie majonezowym z czosnkową nutą. Bardzo prosta w wykonaniu - a na tyle uniwersalna, że pasuje praktycznie do większości dań mięsnych.

Składniki: 
  • 1/2 kapusty pekińskiej,
  • 2 marchewki,
  • 2 łyżki majonezu,
  • 2 łyżki śmietany 18%,
  • kilka kropli soku z cytryny,
  • sól,
  • pieprz,
  • czosnek granulowany.

Kapustę pekińską poszatkować w drobne paski. Marchewki obrać - a następnie zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Oba warzywa połączyć w jednej misce. W osobnym naczyniu przygotować sos. Majonez, śmietanę, sok z cytryny oraz przyprawy połączyć razem i dobrze wymieszać. Dodać do warzyw. Wymieszać. Podawać bezpośrednio po przyrządzeniu.



  Drukuj przepis

Te przepisy mogą ci się spodobać

0 komentarze