Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki
Dzisiaj surówka w sosie majonezowym z czosnkową nutą. Bardzo prosta w wykonaniu - a na tyle uniwersalna, że pasuje praktycznie do większości dań mięsnych.
Składniki:
- 1/2 kapusty pekińskiej,
- 2 marchewki,
- 2 łyżki majonezu,
- 2 łyżki śmietany 18%,
- kilka kropli soku z cytryny,
- sól,
- pieprz,
- czosnek granulowany.
Kapustę pekińską poszatkować w drobne paski. Marchewki obrać - a następnie zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Oba warzywa połączyć w jednej misce. W osobnym naczyniu przygotować sos. Majonez, śmietanę, sok z cytryny oraz przyprawy połączyć razem i dobrze wymieszać. Dodać do warzyw. Wymieszać. Podawać bezpośrednio po przyrządzeniu.
  Drukuj przepis
0 komentarze