Tatar ze śledzia

by - grudnia 29, 2013

Kiedy już myślałam, że ze śledzia nie można wymyślić żadnego nowego przepisu natknęłam się na gazetkę Biedronki z przepisami... a tam - tatar ze śledzia :) Hmmm... brzmiało ciekawie! Pokusiłam się - zrobiłam - i naprawdę polecam wszystkim. Bardzo interesująca alternatywa podania śledzia w innej odsłonie. Delikatne filety z dodatkiem cebulki, grzybków, jabłka i ogórka konserwowego, udekorowane czerwonym kawiorem - na pewno przypadnie do gustu wielbicielom rybnych smaków.

Składniki:
  • 400 g solonych filetów śledziowych a'la Matjas,
  • 1 cebula,
  • 100 g marynowanych grzybków,
  • 1 jabłko,
  • 1 ogórek konserwowy,
  • 1 mały strąk papryki marynowanej.

Dodatkowo:
  • 3 łyżki oleju,
  • sok wyciśnięty z 1 cytryny,
  • sól,
  • pieprz ,
  • kawior czerwony do dekoracji.

Wszystkie składniki drobno posiekać. Dodać sok z cytryny i olej. Doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać i odstawić w chłodne miejsce na minimum 2 godziny.



  Drukuj przepis

Te przepisy mogą ci się spodobać

1 komentarze