Surówka z kapusty czerwonej i chrzanu
Nie ma dobrego obiadu bez dobrej surówki. Są też tacy, którzy nie wyobrażają sobie w ogóle obiadu bez dodatkowej porcji warzyw. Tym samym im więcej pomysłów na surówki - tym lepiej :) Tym razem surówka z kapusty czerwonej i chrzanu - z bogatej kolekcji przepisów siostry Anastazii.
Składniki:
- 1 mała główka czerwonej kapusty,
- 1 cebula,
- 1 pęczek szczypiorku,
- 2 jabłka,
- pół małego słoika chrzanu,
- pół małego jogurtu naturalnego,
- 2 łyżki majonezu,
- sok z 1 cytryny,
- sól, pieprz.
Kapustę oczyścić, a następnie zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Skropić sokiem z cytryny. Cebulę i szczypiorek drobno posiekać. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Jogurt, majonez, chrzan wymieszać i dodać do pozostałych składników. Przyprawić.
  Drukuj przepis
0 komentarze