Surówka z kapusty pekińskiej i kukurydzy
Surówka z kapusty pekińskiej i kukurydzy, to bardzo prosta w przygotowaniu lekka surówka stanowiąca doskonały dodatek do dań obiadowych.
- 1 mała kapusta pekińska,
- 1/2 puszki kukurydzy,
- 2 łyżki majonezu,
- 2 łyżki jogurtu naturalnego,
- 1 łyżeczka cukru,
- 1 łyżeczka soku z cytryny,
- szczypta soli,
- szczypta białego pieprzu.
Kapustę pekińską drobno posiekać. Kukurydzę osączyć z zalewy z puszki. Dodać majonez i jogurt naturalny. Doprawić do smaku solą, białym pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny. Całość dokładnie wymieszać. Przed podaniem surówkę wstawić na 20 minut do lodówki, aby ją schłodzić.
Źródło: uwielbiamgotowac.com
  Drukuj przepis
0 komentarze