Surówka z kapusty pekińskiej i kukurydzy

by - października 19, 2014

Surówka z kapusty pekińskiej i kukurydzy, to bardzo prosta w przygotowaniu lekka surówka stanowiąca doskonały dodatek do dań obiadowych.

Składniki:
  • 1 mała kapusta pekińska,
  • 1/2 puszki kukurydzy,
  • 2 łyżki majonezu,
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego,
  • 1 łyżeczka cukru,
  • 1 łyżeczka soku z cytryny,
  • szczypta soli,
  • szczypta białego pieprzu.

Kapustę pekińską drobno posiekać. Kukurydzę osączyć z zalewy z puszki. Dodać majonez i jogurt naturalny. Doprawić do smaku solą, białym pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny. Całość dokładnie wymieszać. Przed podaniem surówkę wstawić na 20 minut do lodówki, aby ją schłodzić.

Źródło: uwielbiamgotowac.com



  Drukuj przepis

Te przepisy mogą ci się spodobać

0 komentarze