Jajecznica z kurkami
Jakie jest wasze pierwsze skojarzenie... jeżeli ktoś zapyta o pyszne śniadanko? Moje - jajecznica ze świeżym pieczywkiem posmarowanym masłem :) Jajecznicę zna praktycznie każdy... ale czy każdy próbował jajecznicy z kurkami? Jeżeli nie - serdecznie polecam przepis na jajecznicę z kurkami. Pychota :)
Składniki:
Podana ilość składników wystarcza na 3 średnie porcje.
Jeżeli mamy kurki mrożone, to przed smażeniem należy je rozmrozić. A jeśli mamy świeże należy je dokładnie oczyścić. Grzybki pokroić w dosyć małe kawałki. Cebulę obrać i posiekać w drobną kostkę.
Na patelni rozgrzać masło, wrzucić cebulę, podsmażyć na lekko złoty kolor. Dodać pokrojone kurki i smażyć 4-5 minut.
Jajka wbić do miseczki, doprawić solą i pieprzem. Dobrze wymieszać. Dodać do kurek z cebulą i smażyć do momentu, aż jajka się zetną.
Składniki:
- 250 g kurek (świeżych lub mrożonych),
- 8 jajek,
- 1 cebula,
- 1 łyżka masła do smażenia,
- sól i pieprz do smaku.
Podana ilość składników wystarcza na 3 średnie porcje.
Jeżeli mamy kurki mrożone, to przed smażeniem należy je rozmrozić. A jeśli mamy świeże należy je dokładnie oczyścić. Grzybki pokroić w dosyć małe kawałki. Cebulę obrać i posiekać w drobną kostkę.
Na patelni rozgrzać masło, wrzucić cebulę, podsmażyć na lekko złoty kolor. Dodać pokrojone kurki i smażyć 4-5 minut.
Jajka wbić do miseczki, doprawić solą i pieprzem. Dobrze wymieszać. Dodać do kurek z cebulą i smażyć do momentu, aż jajka się zetną.
  Drukuj przepis
0 komentarze