Kotlety drobiowe z serem
Od dziś kotlety drobiowe z serem, będą jednym z moich ulubionych dań drobiowych :). Są po prostu przepyszne, i to zarówno na zimno jak i na ciepło. Ich przygotowanie nie jest skomplikowane - a efekt wyśmienity. Polecam serdecznie.
Składniki:
Filety umyć, osuszyć i pokroić w małą kostkę. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do mięsa. Wbić 3 jajka, dodać mąkę, pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i przyprawy. Dobrze wymieszać (najlepiej rękami). Przykryć i wstawić na godzinę do lodówki.
Następnie kłaść łyżką na patelnię, na mocno rozgrzany olej tworząc małe kotleciki i smażyć z obu stron na złoty kolor. Osączyć na ręczniku papierowym.
Źródło: Z miłości do słodkości
Składniki:
- 2 filety z piersi kurczaka,
- 3 jajka,
- 300 g żółtego sera w kawałku,
- sól, pieprz,
- 1/2 łyżeczki ostrej papryki,
- łyżeczka ziół prowansalskich,
- 1/2 łyżeczki bazylii,
- ząbek czosnku,
- 7 łyżek mąki pszennej,
- cebula,
- olej rzepakowy do smażenia.
Filety umyć, osuszyć i pokroić w małą kostkę. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do mięsa. Wbić 3 jajka, dodać mąkę, pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i przyprawy. Dobrze wymieszać (najlepiej rękami). Przykryć i wstawić na godzinę do lodówki.
Następnie kłaść łyżką na patelnię, na mocno rozgrzany olej tworząc małe kotleciki i smażyć z obu stron na złoty kolor. Osączyć na ręczniku papierowym.
Źródło: Z miłości do słodkości
  Drukuj przepis
0 komentarze