Surówka z kapusty pekińskiej z papryką
Dzisiaj kolejna bardzo smaczna surówka dopełniająca dania obiadowe. Połączenie kapusty z kruchą papryką jest praktycznie samo w sobie skazane na sukces, ale dopełnione jeszcze sosem czosnkowym doskonale zaostrza i wzbogaca smak.
Składniki:
- 1 mała kapusta pekińska,
- 2 opakowania czosnkowego sosu sałatkowego,
- 1 średnia papryka czerwona,
- 1 średnia papryka żółta,
- 4 łyżki majonezu (np. Hellmann's Babuni),
- 1 pęczek szczypiorku.
Kapustę pekińską oczyścić z wierzchnich liści i posiekać w wąskie paseczki. Papryki oczyścić i pokroić w kostkę. Szczypiorek drobno posiekać.
W wysokiej szklance wymieszać sos z wodą i majonezem, zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.
Pokrojone warzywa umieścić w misce i wymieszać. Sałatkę polać sosem 15 minut przed podaniem.
  Drukuj przepis
0 komentarze