Jajka faszerowane pastą z wędzonego łososia

by - kwietnia 03, 2021

Jajka faszerowane pastą przygotowaną z kawałków wędzonego łososia, żółtek jaj, majonezu i odrobiny musztardy. Pasta jest na tyle pyszna, że po okresie świątecznym możemy ją serwować również jako pastę kanapkową. Serdecznie polecam!

Składniki:

  • 3 jajka (ugotowane na twardo),
  • 120 g wędzonego łososia,
  • 2 łyżki majonezu,
  • 1 łyżeczka musztardy (miodowej lub delikatesowej).

Dodatkowo:

  • świeży koperek (do dekoracji).

Ugotowane i wystudzone jajka obrać i przekroić na pół. Oddzielić żółtka od białek.
Żółtka przełożyć do miski. Dodać 80 g wędzonego łososia, majonez i musztardę. Za pomocą blendera ręcznego zmiksować całość na gładką masę. Pastę łososiową przełożyć do rękawa cukierniczego i faszerować nią puste połówki jajek.
Podawać udekorowane pozostałymi kawałkami łososia oraz gałązkami świeżego koperku.



  Drukuj przepis

Te przepisy mogą ci się spodobać

0 komentarze